<< Vorige - Volgende >>


QUAD Classic II Monoblok Buizenversterker paar/pair


Artikelcode: BU25QUAD Classic II Monoblok Buizenversterker  paar/pair
QUAD Classic II - 2 x mono Buizenversterker
Zonder twijfel was de QUAD Classic II buizen eindversterker één van de belangrijkste produkten in de geschiedenis van de HiFi. Nu, 50 jaar nà het origineel, introduceert Quad de QUAD II buizenversterker.
Voor velen hebben transistor-versterkers een gemis aan emotie en muzikaal plezier, die geheel in de schaduw kwamen te staan van cijfergeweld met betrekking tot vermogen, vervormingsfaktor enz.
Gebruikmaking van de nieuwste technieken bood het ontwerpteam van Quad wèl de mogelijkheid om, uitgaande van de klassieke ontwerpen, een nieuwe rijkdom en "body" mee te geven aan de muziekweergave, zónder de kleuring die sommmigen wel eens verwachten bij zulke authentieke versterkers.
Niet alleen zijn dit de meest verfijnde versterkers die momenteel verkrijgbaar zijn, maar de "afstamming" en technische ervaring staan borg voor een werkelijk sublieme vormgeving en een even perfekte beleving van de opname. 
De originele QUAD II buizenversterker werd gelanceerd in 1953 en was ontworpen door Peter Walker. In die tijd waren er meerdere uitstekende buizenversterkers op de markt. In vergelijking daarmee was de Quad II zeer eenvoudig en "minimalistisch" van opzet, maar zijn weergave daarentegen was groots, in tegenstelling tot zijn formaat. De bijzondere eigenschappen van de eindtrap maakten hier het verschil. Deze QUAD II eindversterker bleef in produktie tot 1970 en het ontwerp wordt nog steeds door vele technici als referentie beschouwd.
De eindbuizen geven een versterking van zo'n 15 Watt per kanaal en hoewel dat bescheiden lijkt, biedt de versterking in Klasse A in kombinatie met de juiste luidsprekers een buitengewone muzikaliteit en een verfijnde weergave.
Vraag ons advies voor een verfijning in uw muziekbeleving!

Technische gegevens Quad Classic II mono buizen-eindversterker:
Toegepaste buizen: 2 x EF86, 2 x KT66, 1 x GZ34.
Uitgangsvermogen: 15W (11.8 dBW bij 8 ohm).
Frekwentiebereik: 10 Hz – 20 kHz, ±0.2 dB.
Ingangsgevoeligheid: 570 mV op rated power.
Rated load impedantie: 8 ohm.
THD: 0.08% bij 12W / 700 Hz.
Residual hum and noise: beter dan –90 dB.
Afmetingen in mm: 315 D x 165 H x 120 B.
Gewicht: 8,3 kg.
Beide monoblokken worden geleverd als "matched pair".
2850.00

Aantal